Docenten

MiraTango is een dansschool voor Argentijnse tango, geleid door Mira van de Griendt. Zij verzorgt de lessen met tangodocent Roberto Rizzo. Als danskoppel onderscheiden zij zich door hun passie en focus op een goede leiders- en volgers techniek en de omhelzing. MiraTango is een jonge en ondernemende tangoschool, die zich voortdurend blijft vernieuwen.

 


MIRA VAN DE GRIENDT | eigenares & docente MiraTango |

Na klassiek- en jazzballet, streetdance, aikido en salsa is zij via haar vader in aanraking gekomen met Argentijnse Tango. Sinds 2006 geeft ze les in Nijmegen, Tilburg, Zoetermeer, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Arnhem, Culemborg. Zij geeft les met verschillende docenten, zoals Yerpun Castro, Roberto Rizzo, Lucas Malec, Santiago Onel, Robert Madrigal, Esther Heitzer en Karel Bredenhorst, maar daarnaast geeft ze ook alleen les voor workshops zoals Lady’s Technic, Lady’s Styling en privélessen.

Het lesgeven heeft haar veel geleerd, maar door meters te maken op de dansvloeren in Nederland, Buenos Aires, Napels, Berlijn, Brussel, Kroatië, Praag, Basel (etc…) is zij steeds ietsjes meer van de veelzijdigheid van Argentijnse tango gaan houden.

Binnen haar tango-ontdekkingsreis is ze op zoek naar muzikaliteit, expressie, techniek, dialoog, de ontmoeting met andere landen en culturen en een omhelzing, die blijft ontwikkelen. Mira & Roberto op YouTube, klik hier.

 


ROBERTO RIZZO | docent bij MiraTango |

Roberto heeft als fotograaf en filmer gewerkt, maar toen hij klein was danste hij al met zijn moeder. In 2002 kwam Roberto in contact met de Argentijnse tango en dat raakte hem diep.

De tango heeft hij zowel in Argentinië als in Nederland ontwikkeld. Hij vindt in de traditionele tango muziek de thematiek en de passie van de Napolitaanse Belcanto terug. Hij geeft tango lessen in Culemborg en Tiel en organiseert tango vakanties in Napels en Frankrijk. Ook geeft hij samen met psychotherapeute Chaja Kaufmann tango therapie voor koppels. Als DJ heeft hij bij verschillende milonga’s in Nederland vele tangodansers weten te raken met prachtige muziek. Zie hier de website voor de lessen in Culemborg www.tangoemocion.nl