Tango & Cultuur reis Napels, 28 sep – 5 okt 2018

 

Zie Napels en dan … ontdek het mysterie! 

Een tangovakantie in Napels aan voet van een vulkaan, een onvergetelijke ervaring. Napels is een van de meest betoverende steden van Italië. Niet voor niets schreef de beroemde schrijver Goethe: “Wie Napels heeft gezien, kan nooit meer treurig zijn.” Napels biedt niet alleen een enorme rijkdom aan cultuur en historie. Met talloze tangosalons is het een wervelend centrum van de Argentijnse tango. Welkom in het Buenos Aires van Europa. Roberto Rizzo en Mira van de Griendt zorgen voor een wervelende tango-experience. Naast de dagelijkse tangolessen en salonbezoek komen ook cultuur en culinair genieten volop aan bod.


  • 5 tangolessen op 2 niveaus door Roberto Rizzo en Mira van de Griendt
  • elke avonds bezoek aan een tangosalon
  • culturele excursies door Yvonne en Frans Weeber
  • verblijf in een gezellig hotel in het oude centrum
  • bezoek op je vrije dag Pompeï, de Vesuvius, Capri, Ischia, Sorrento of de Amalfi kust….

 


Eten en drinken
We verblijven in het oude centrum van Napels met talloze restaurantjes waar je al voor € 5,00 kunt eten. Voor het diner selecteren wij elke dag een authentiek Napolitaans restaurant. Deelname is optioneel. De richtprijs voor een driegangendiner is € 20,00 tot € 25.00.
En verder:
– wandelen door de oude stad en genieten van de vele culturele hoogtepunten
– shoppen in de Via Toledo tussen de Napolitanen
– een vrije dag voor een excursie aan bijvoorbeeld Pompeï of de Vesuvius, of een van de eilanden zoals Capri of Ischia
– betaalbaar culinair genieten.

Culturele excursies – Betoverend Napels
We beginnen onze culturele ontdekkingstocht in de omgeving van het hotel. We verkennen het oude, historische centrum van de stad met z’n schilderachtige straatjes, ambachtelijke winkeltjes, kerken en verscholen paleizen. Het Centro Antico staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. En terecht, de binnenstad van Napels is één groot openluchtmuseum. We besluiten onze tocht met een bezoek aan de Duomo, de grootste kathedraal van Napels, gewijd aan San Gennaro, de beschermheilige van de stad.

Overweldigend uitzicht
Het uitzicht over Napels vanaf de heuvel Vomero is onvergetelijk. Kijkend over de stad en de baai van Napels met de trotse en immer dreigende Vesuvius op de achtergrond laat je voelen waarom deze stad al eeuwen zo’n aantrekkingskracht heeft. We gaan omhoog met de funiculaire, een kabeltram die in 1891 werd geopend. Deze draagt de bijnaam ‘de trein van plezier’, omdat het uitzicht vanuit de tram zo overweldigend is. Boven bezoeken we het museum San Martino met onder andere een prachtige collectie schilderijen en kerststallen.

Afdalen in de onderwereld
Napels is een gelaagde stad, de boven- en onderwereld ontmoeten elkaar in de stad die ooit door Griekse kolonisten als Neapolis werd gesticht. We dalen vandaag af in de Catacomben di San Gennaro. Deze unieke begraafplaats laat zien dat de doden altijd een belangrijk rol hebben gespeeld in het leven van de Napolitanen. Aansluitend bezoeken we het Cimetero delle Fontenelle, een betoverende plek waar anonieme doden een laatste rustplaats hebben gekregen.

Mondain en volks
Na de ernst van de dood kijken we vandaag naar een heel andere kant van het Napolitaanse leven. We storten ons in een bruisende mix van handel, kunst en cultuur. We wandelen door de winkelstraat Via Toledo met een tegelijk mondaine en volkse uitstraling. Al wandelend krijg je ook een indruk van het Spaanse kwartier dat de Via Toledo flankeert. Hier zie je het echte Napolitaanse straatbeeld met z’n hoge appartementsgebouwen en wapperende wasgoed. Aan het einde van dit winkelparadijs maken we een korte stop in de Galeria Umberto. We besluiten met een rondleiding door het beroemde Teatro San Carlo, dat in 1737 haar deuren opende. Vele beroemde musici traden hier op en het theater heeft nog niets van de sfeer en de grandeur van destijds verloren.

Nooit meer treurig
Op de laatste dag maken we in de wijk Mergelina een wandeling langs wat minder bekende hoogtepunten, zoals het standbeeld van de sirene Parthenope. Zij stortte zich van de rotsen, omdat zij Odysseus niet kon verleiden met haar gezang. Op de plek waar haar lichaam aanspoelde ontstond Napels. Ook bezoeken we de ‘tombe van Vergilius’ in het Parco Vergiliano, dat in 1930 werd aangelegd naar aanleiding van zijn 2000-ste geboortejaar. We wandelen terug langs de Lungomare, de beroemde boulevard langs de Middellandse Zee voor een laatste blik op deze stad aan de voet van een vulkaan. Misschien gelden daarna de historische woorden van de schrijver Goethe ook voor jou: “Wie Napels heeft gezien, kan nooit meer treurig zijn.”

Heb je eerder Napels bezocht dan zorgen we ervoor dat ook jij weer volop gaat genieten van nieuwe verrassende culturele hoogtepunten, want Napels in onuitputtelijk.

Prijzen

Alle door ons geselecteerde hotels zijn gevestigd in het oude historische centrum van Napels. (De prijzen van Albergo del Golfo zijn nog onder voorbehoud.)
– gedeelde tweepersoonskamer in Hotel Nettuno, € 760,00 p.p.
– gedeelde tweepersoonskamer in Hotel Come d’Incanto, € 800,00 p.p.
– gedeelde tweepersoonskamer in Albergo del Golfo, € 820,00 p.p.
– eenpersoonskamer in Hotel Nettuno, € 870,00 (niet meer beschikbaar)
– tweepersoonskamer te gebruiken door één persoon in Hotel Nettuno, € 950,00 p.p.
– eenpersoonskamer in Albergo del Golfo, € 950,00 p.p. (niet meer beschikbaar)
– tweepersoonskamer te gebruiken door één persoon in Hotel Come d’Incanto, € 1.080,00 p.p.
– tweepersoonskamer te gebruiken door één persoon in Albergo del Golfo, € 1.120,00
– extra voordelig hostelarrangement, op aanvraag.
Het is mogelijk om eerder te komen of wat langer te blijven. Er is dan geen programma en je kunt op eigen gelegenheid van Napels genieten. In verband met de kosten van de vliegtickets kan dit een interessante optie zijn. We helpen je graag met het bijboeken van de hotelkamers. Neem daarover contact met ons op. De prijzen voor de tweepersoonskamers zijn gebaseerd op twee personen op één kamer. Als je alleen komt en je wil een kamer delen, bekijken we of er een reisgenoot is die dat ook wil. Lukt dat niet , dan betaal je de prijs van een eenpersoonskamer.

Boek zo snel mogelijk je vliegticket. Een retourvlucht boek je nu al voor € 112,00, inclusief 10 kg bagage (prijspeil 24 januari 2017). De luchtvaartmaatschappijen berekenen een steeds hogere toeslag naar mate de vertrekdatum dichterbij komt. Dus hoe sneller geboekt hoe voordeliger.

Bij de reissom inbegrepen:
– transfer van het vliegveld naar het hotel op de aankomst- en vertrekdag. (op de aangegeven aankomst- en vertrekdatum, op basis van maximaal drie personen per taxi of ov)
– welkomstdrankje
– verblijf in een sfeervol hotel op basis van logies en ontbijt in het oude centrum van de stad
– bezoek aan verschillende culturele hoogtepunten
– Nederlandstalige reisleiding. We zijn gedurende de gehele reis beschikbaar om voor iedere deelnemer deze reis tot een onbezorgde belevenis te maken.
– op vijf dagen tangoles op 2 of 3 niveaus (afhankelijk van de samenstelling van de groep)
– bezoek aan verschillende tangosalons: dansen tussen en met de Napolitanen (entree van 2 salons bij de reis inbegrepen)

Niet inbegrepen vliegreis, verzekering, overige maaltijden, activiteiten op de vrije dag, taxiritten van het naar de salons en persoonlijke uitgaven.

 

INFO & BOEKINGEN via thematravel.eu

Info over de tango: robertorizzotango@gmail.com, Roberto Rizzo mob: 06 – 17902199