De tango vakantie Frankrijk is een tangoweek waarbij we de Argentijnse Tango, de dans van de liefde, van passie en verbinding, dansen. Het is de dans van het moment.

In deze vakantie krijg je les van twee docentenkoppels;

 • Roberto Rizzo & Mira van de Griendt
 • Peter Jonker & Ina Hulshoff

Meer informatie of aanmelden; www.creatievevakantiefrankrijk.nl

Tango vakantie all-in

Vrijdag 9 t/m vrijdag 16 juli 2022 | Le Coq Banni

Verlangen jullie er ook zo naar om weer heerlijk in vrijheid te kunnen dansen en verbinden? Picture this: een hele week gezellig in Frankrijk, dagelijks in gezelschap van andere tangoliefhebbers, je tango technieken verbeteren met twee lessen per dag van Roberto & Mira en Peter & Ina, op jouw niveau , op een bijzondere plek. Wij zijn weer super enthousiast  en kijken er heel erg naar uit om deze tango vakantieweek voor jullie te organiseren en jullie in Frankrijk te ontvangen.

De Tango vakantie Frankrijk heeft bewezen een succesvolle formule te zijn. Voor het 7e jaar op rij organiseren wij, Caren Simon, in samenwerking met Ina Hulshoff, Peter Jonker, Roberto Rizzo en Mira van de Griendt een heerlijk tango vakantieweek in Frankrijk. Wij nodigen jullie van harte uit om hierbij aanwezig te zijn van 9 t/m 16 juli 2022 en samen met ons de liefde en het leven te vieren.

Iedereen krijgt les op zijn eigen niveau (intermediate & gevorderd), 3 maaltijden per dag*, alle overnachtingen in Le Coq Banni, onbeperkt koffie, thee en fruit, wifi, het volgen van alle programma onderdelen, exclusief reiskosten.

Doen

Tango lessen, practica, workshops en salons wisselen elkaar af. Na een week voel je meer vrijheid om jezelf te verbinden met plezier, structuur van je lichaam en techniek.

Globaal programma 

08.30 – 10.00Ontbijt
10.30 – 12.00Groepsles
12.30 – 13.30Lunch
14.00 – 16.00Practica / vrije tijd / privéles
16.00 – 17.30Groepsles
18.30 – 20.00Diner
21.30 – 24.00Salon (Party time!!)

Verbinden met jezelf en je partner door de Argentijnse Tango.

Tijdens deze tangoweek staan we op met de tango en gaan we naar bed met de tango. Dagelijks zullen Roberto & Mira en Peter & Ina, zowel aan de beginnend als gevorderde danser, naast de basis principes van de techniek, zoals balans, lopen, houding en verbinden, werken aan sequences, om zodoende door de muziek en de techniek van verbinding te komen tot het beleven en uitvoeren van de vele mogelijkheden die deze gepassioneerde dans ons biedt.

Peter Jonker

In het leven van Peter Jonker is muziek de rode draad. Peter legde reeds vanaf zijn jeugd een passie voor klassieke muziek aan de dag. Dit manifesteerde zich in een voorliefde voor pianomuziek en het instrument.

Eind jaren ’80 heeft dit geleid tot de ontwikkeling van zijn eigen pianobedrijf.  Vanuit zijn muzikale belangstelling kwam Peter in aanraking met de tangomuziek en was er meteen door geraakt.

Na het zien van een Argentijnse tangodemonstratie besloot hij zich deze boeiende dans eigen te maken. Hij danst de Argentijnse tango sinds 1999 en volgde vele lessen bij Nederlandse en Argentijnse maestro’s en heeft zich ontwikkeld tot een muzikale, elegante danser. Sinds 2004 werkt hij samen met Ina in hun eigen tangoschool en verzorgt daarnaast workshops en optredens in en buiten Nederland.

Ina Hulshoff

Vanaf haar jeugd was ballet de grote passie van Ina Hulshoff. Als lid van de Productiegroep Groningen danste zij in vele shows, musicals en producties.

In 1994 raakte ze gefascineerd door de Argentijnse tango en volgde sindsdien intensief lessen en cursussen in Nederland en Argentinië.

In 1996 startte Ina met haar carrière als tangodocent. Zij verzorgde jaren lang lessen voor tangoschool ‘Cuartito Azul’ in Rotterdam en was verbonden als docent aan tangoschool “La Escuela” in Groningen. In september 2004 startte Ina samen met Peter hun eigen Argentijnse tangoschool “PI” in Groningen en Assen, waar ze 4 dagen per week les geven. Daarnaast organiseren ze workshopweekenden, salons en verzorgen ze optredens voor o.a. tangoscholen, bedrijven, verenigingen en particulieren.

Peter & Ina zijn ervaren docenten die lesgeven in de traditionele Argentijnse tangodans vanuit een goed doordachte didactische aanpak. Een toegankelijke methode, die beginners snel op het juiste been zet, en voldoende prikkels biedt voor gevorderde dansers.

Roberto Rizzo

Roberto, geboren in Napels, Italie, is naar Nederland gekomen in 1989. Sindsdien heeft hij als fotograaf en filmer gewerkt. Toen hij klein was danste hij al met zijn moeder. In Amsterdam heeft hij ervaring opgedaan in Afrikaanse dans en Capoeira. In 2002 kwam Roberto in contact met de Argentijnse tango en dat raakte hem diep. De tango heeft hij zowel in Argentinië als in Nederland ontwikkeld. Hij vindt in de traditionele tango muziek de thematiek en de passie van de Napolitaanse Belcanto terug. Als documentairemaker maakte hij films voor tango muziek orkesten.

Roberto Rizzo heeft met verschillende tango partners ervaring opgedaan, zoals Lizelot de Stigter, Willemijn van de Boer, Aimee Warmendam ect. Op dit moment werkt hij samen met Jolanda Walder en Mira van de Griendt.

Mira van de Griendt

In 2004 begon Mira met Argentijnse tango als hobby. Sindsdien is ze vele malen naar Buenos Aires afgereisd om zoveel mogelijk te genieten ván en te leren over de origine van de tango, totdat ze in 2014 MiraTango oprichtte. Ze doet mee aan internationale wedstrijden waar ze in 2017 in London bij de finalisten behoorde. 

Binnen haar tango-ontdekkingsreis is ze op zoek naar muzikaliteit, expressie, techniek, dialoog, de ontmoeting met andere landen en culturen en een omhelzing, die blijft ontwikkelen. 

Mira van de Griendt heeft de Docentenopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving en de Master Kunsteducatie in Tilburg gedaan.

Le Coq Banni

Tango vakantie Frankrijk

Tijdens deze Argentijnse tango vakantieweek verblijven wij op een bijzondere plek, het gerieflijke landhuis van Stichting Milonga met gastheer Fons, aan de rand van het bos in het gehucht Le Coq Banni. Le Coq Banni is gelegen in het Noord Franse heuvellandschap, dicht bij de Belgische grens, op 330 km. van Utrecht. Het huis heeft een grote tuin en grenst aan een bos, Echt een heerlijke plek. Het landschap en de gastvrijheid nodigen je uit om helemaal tot jezelf te komen.

Een keer in de week heb je een vrije dag om de prachtige omgeving te verkennen. Het huis heeft 11 kamers, waarvan de meeste twee- of driepersoonskamers zijn. Douches en toiletten bevinden zich op de gang. Beneden zijn ruime leef-, eet- en werkruimtes. Rondom het huis is een zeer grote tuin met kampvuurplaatsen. Je kunt ook kamperen in de tuin in eigen tent.

In Argentinië zeggen ze “La Musica te Lleva”, dat zoveel betekent als “de muziek neemt je mee”.

Kosten

 • Ik kampeer graag in de tuin van Le Coq Banni, de kosten bedragen 695 euro p.p.p.w. all in met eigen tent (maat tent maximaal 6,5 m2)
 • Ik logeer in een tweepersoons kamer, de kosten bedragen 855 euro p.p.p.w., all in
 • Ik logeer graag alleen in een van de tweepersoons kamers, de kosten bedragen € 855 + € 145 eenpersoonstoeslag all in (deze optie kunnen we pas vlak voor aanvang van de tango week honoreren).

Wat krijg je daarvoor

 • 3 maaltijden per dag*
 • alle overnachtingen in Le Coq Banni
 • onbeperkt koffie, thee en fruit
 • wifi
 • het volgen van alle programma onderdelen
 • georganiseerd carpoolen
 • exclusief reiskosten

Mogelijkheid tot betalen in 3 termijnen.

Beddengoed en lakens

Als binnenslaper ontvang je beddengoed, handdoekje, washandje en douchehanddoek. Mocht je meer douchehanddoeken wensen dan is het verstandig daar zelf rekening mee te houden.

Kameropties

Voor kameropties verwijzen wij naar het inschrijfformulier.

voor meer info kun je contact opnemen met ;