De tango vakantie Frankrijk is een tangoweek waarbij we de Argentijnse Tango, de dans van de liefde, van passie en verbinding, dansen. Het is de dans van het moment.

Tijdens deze tangoweek staan we op met de tango en gaan we naar bed met de tango. Dagelijks zullen Roberto & Mira en Peter & Ina, zowel aan de beginnend als gevorderde danser, naast de basis principes van de techniek, zoals balans, lopen, houding en verbinden, werken aan sequences, om zodoende door de muziek en de techniek van verbinding te komen tot het beleven en uitvoeren van de vele mogelijkheden die deze gepassioneerde dans ons biedt.


Verbinden met jezelf en je partner door de Argentijnse Tango.

In deze vakantie krijg je les van twee docentenkoppels;

  • Roberto Rizzo & Mira van de Griendt
  • Peter Jonker & Ina Hulshoff

Meer informatie of aanmelden; www.creatievevakantiefrankrijk.nl

Peter en Ina staan als tango danspaar bekend om hun dynamische en elegante dansstijl.

In Argentinië zeggen ze “La Musica te Lleva”, dat zoveel betekent als “de muziek neemt je mee”.

Tango vakantie all-in

Vrijdag 9 t/m vrijdag 16 juli 2022 | Chateau Riaucourt

Iedereen krijgt les op zijn eigen niveau (intermediate & gevorderd), 3 maaltijden per dag*, alle overnachtingen in Chateau Riaucourt, onbeperkt koffie, thee en fruit, wifi, het volgen van alle programma onderdelen, georganiseerd carpoolen, exclusief reiskosten.

Doen

Ben je toe aan een heerlijke, gezellige week waarbij je iedere dag de tango danst in een prachtig 17e eeuws chateau? Waar je heerlijke maaltijden met elkaar deelt, wandelingen maakt in de natuur of de prachige parktuin van het chateau.  Doe dan mee aan deze Tango Vakantie in het romantische Chateau Riaucourt in Frankrijk op nog geen 560 km. van Utrecht. Tango lessen, practica, workshops en salons wisselen elkaar af. Na een week voel je meer vrijheid om jezelf te verbinden met plezier, structuur van je lichaam en techniek.

Globaal programma 

08.30 – 10.00Ontbijt
10.30 – 12.00Groepsles
12.30 – 13.30Lunch
14.00 – 16.00Practica / vrije tijd / privéles
16.00 – 17.30Groepsles
18.30 – 20.00Diner
21.30 – 24.00Salon (Party time!!)

Peter Jonker

In het leven van Peter Jonker is muziek de rode draad. Peter legde reeds vanaf zijn jeugd een passie voor klassieke muziek aan de dag. Dit manifesteerde zich in een voorliefde voor pianomuziek en het instrument.

Eind jaren ’80 heeft dit geleid tot de ontwikkeling van zijn eigen pianobedrijf.  Vanuit zijn muzikale belangstelling kwam Peter in aanraking met de tangomuziek en was er meteen door geraakt.

Na het zien van een Argentijnse tangodemonstratie besloot hij zich deze boeiende dans eigen te maken. Hij danst de Argentijnse tango sinds 1999 en volgde vele lessen bij Nederlandse en Argentijnse maestro’s en heeft zich ontwikkeld tot een muzikale, elegante danser. Sinds 2004 werkt hij samen met Ina in hun eigen tangoschool en verzorgt daarnaast workshops en optredens in en buiten Nederland.

Ina Hulshoff

Vanaf haar jeugd was ballet de grote passie van Ina Hulshoff. Als lid van de Productiegroep Groningen danste zij in vele shows, musicals en producties.

In 1994 raakte ze gefascineerd door de Argentijnse tango en volgde sindsdien intensief lessen en cursussen in Nederland en Argentinië.

In 1996 startte Ina met haar carrière als tangodocent. Zij verzorgde jaren lang lessen voor tangoschool ‘Cuartito Azul’ in Rotterdam en was verbonden als docent aan tangoschool “La Escuela” in Groningen. In september 2004 startte Ina samen met Peter hun eigen Argentijnse tangoschool “PI” in Groningen en Assen, waar ze 4 dagen per week les geven. Daarnaast organiseren ze workshopweekenden, salons en verzorgen ze optredens voor o.a. tangoscholen, bedrijven, verenigingen en particulieren.

Peter & Ina zijn ervaren docenten die lesgeven in de traditionele Argentijnse tangodans vanuit een goed doordachte didactische aanpak. Een toegankelijke methode, die beginners snel op het juiste been zet, en voldoende prikkels biedt voor gevorderde dansers.

Roberto Rizzo

Roberto, geboren in Napels, Italie, is naar Nederland gekomen in 1989. Sindsdien heeft hij als fotograaf en filmer gewerkt. Toen hij klein was danste hij al met zijn moeder. In Amsterdam heeft hij ervaring opgedaan in Afrikaanse dans en Capoeira. In 2002 kwam Roberto in contact met de Argentijnse tango en dat raakte hem diep. De tango heeft hij zowel in Argentinië als in Nederland ontwikkeld. Hij vindt in de traditionele tango muziek de thematiek en de passie van de Napolitaanse Belcanto terug. Als documentairemaker maakte hij films voor tango muziek orkesten.

Roberto Rizzo heeft met verschillende tango partners ervaring opgedaan, zoals Lizelot de Stigter, Willemijn van de Boer, Aimee Warmendam ect. Op dit moment werkt hij samen met Jolanda Walder en Mira van de Griendt.

Mira van de Griendt

In 2004 begon Mira met Argentijnse tango als hobby. Sindsdien is ze vele malen naar Buenos Aires afgereisd om zoveel mogelijk te genieten ván en te leren over de origine van de tango, totdat ze in 2014 MiraTango oprichtte. Ze doet mee aan internationale wedstrijden waar ze in 2017 in London bij de finalisten behoorde. 

Binnen haar tango-ontdekkingsreis is ze op zoek naar muzikaliteit, expressie, techniek, dialoog, de ontmoeting met andere landen en culturen en een omhelzing, die blijft ontwikkelen. 

Mira van de Griendt heeft de Docentenopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving en de Master Kunsteducatie in Tilburg gedaan.

Chateau Riaucourt

Tango vakantie Frankrijk

Tijdens deze week verblijven wij in het prachtige chateau Riaucourt dat geheel ommuurd is. Je logeert in een van de 2 of meer persoonskamers  met heerlijke bedden of je kampeert in de tuin van het chateau, allen met uitzicht over de prachtige parktuin. Klik hier voor meer informatie over Chateau Riaucourt. 

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Voor een uitgebreide reis- en routebeschrijving klik hier.

Carpoolen

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  “meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen.

Kosten

Je kunt al voor 625 euro all-in deelnemen aan een compleet verzorgde Tango vakantie week in Chateau Riaucourt, voor dit bedrag mag je kamperen in de prachtige chateautuin. Wil je met z’n tweeen logeren in een van de prachtig ingerichte tweepersoons kamers dan kan dat voor slechts 160 euro meer (of 270 meer, als je alleen in een tweepersoonskamer slaapt). Deze kosten zijn inclusief:

  • 3 maaltijden per dag*
  • alle overnachtingen in Chateau Riaucourt
  • onbeperkt koffie, thee en fruit
  • wifi
  • het volgen van alle programma onderdelen
  • georganiseerd carpoolen
  • exclusief reiskosten

Mogelijkheid tot betalen in 3 termijnen.

Optionele kosten

Lakenpakket

Iedere deelnemer die in het chateau verblijft dient een Lakenpakket aan te schaffen ad € 10. Je bed is opgemaakt en je ontvangt 2 handdoeken. * Gedurende de week plannen wij een vrije dag in. Tijdens deze dag kun je tijdens het ontbijt een lunchpakket maken. Het diner op deze vrije dag dien je zelf te verzorgen.

Kameropties

Voor kameropties verwijzen wij naar het inschrijfformulier.

voor meer info kun je contact opnemen met ;